Terug naar de resultaten
Te huur
Verlengde Hereweg 174 in Groningen 9722 AM

Verlengde Hereweg 174

9722 AM Groningen
Huurprijs € 140,- p.m² p.j. Beschikbaar

Omschrijving

== EEN UNIEKE KANS OM IN EEN MONUMENT UW KANTOOR TE VESTIGEN! == VAN BINNEN EN BUITEN EEN MONUMENTALE UITSTRALING == IDEAAL GELEGEN AAN ZUIDKANT VAN GRONINGEN EN NABIJ HAREN == DE GEHELE ZELFSTANDIGE 2E VERDIEPING VAN CIRCA 220,7 M² V.V.O. TE HUUR MET LIFT EN EIGEN TOILETGROEP EN PANTRY! == OOK NOG EEN KANTOORUNIT TE HUUR VAN CIRCA 14M² V.V.O. IN HET SOUTERRAIN == == VOLDOENDE PARKEERPLATSEN ==...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 220 m² In units vanaf 14 m² Aantal lagen 2
Lees meer

Omschrijving

== EEN UNIEKE KANS OM IN EEN MONUMENT UW KANTOOR TE VESTIGEN! == VAN BINNEN EN BUITEN EEN MONUMENTALE UITSTRALING == IDEAAL GELEGEN AAN ZUIDKANT VAN GRONINGEN EN NABIJ HAREN == DE GEHELE ZELFSTANDIGE 2E VERDIEPING VAN CIRCA 220,7 M² V.V.O. TE HUUR MET LIFT EN EIGEN TOILETGROEP EN PANTRY! == OOK NOG EEN KANTOORUNIT TE HUUR VAN CIRCA 14M² V.V.O. IN HET SOUTERRAIN == == VOLDOENDE PARKEERPLATSEN == EEN WAAR VISITEKAARTJE VOOR UW BEDRIJF! == ALS HUURDER HEEFT U HET MEDE- GEBRUIK VAN EEN KANTINE/CONFERENTIERUIMTE IN HET SOUTERRAIN! ==

Verlengde Hereweg 174, 9722 AM te Groningen.

Deze karakteristieke kantoorvilla ‘Villa Hilghestede’ uit 1895 is gelegen op één van de mooiste stukken van de Verlengde Hereweg.

Villa Hilghestede is een bijzonder gebouw op een bijzondere plek. De villa is gebouwd op ‘heilige grond’ vandaar de naam. Het gebouw zelf stond oorspronkelijk in Zuidbroek. Het was eigendom van de toenmalige burgemeester. Toen hij, na een conflict met andere bestuurders, naar Groningen vertrok liet hij zijn huis steen voor steen afbreken en weer opbouwen aan de Verlengde Hereweg. De villa is gebouwd in een eclectische bouwstijl, waarbij verschillende historische stijlen met elkaar werden gecombineerd. Kenmerkend voor de bouwstijl, die gedurende de tweede helft van de negentiende eeuw populair was, is een klassieke (neoclassicistische) maatvoering, aangevuld met rijke decoraties uit de tijd van de barok. Sinds 1983 is het gebouw in gebruik als kantoor en in 1997 werd het aangewezen als rijksmonument. Er zijn diverse hoogwaardige huurders al gehuisvest in Hilghenstede. Thans zijn er in deze villa de volgende ruimtes beschikbaar voor de verhuur:

Souterrain (kantoorunit) Metrage
Unit R- 1.11 circa 14,2 m² v.v.o.

2e verdieping (geheel) Metrage
Units R- 2.01 tm R- 2.06 circa 220,7 m² v.v.o.

Als huurder heeft u tevens het mede- gebruik van de kantine/ conferentieruimte in het souterrain!
Alsmede de mogelijkheid om diverse extra archief/opslagruimte in het souterrain bij te huren. Huurprijs extra archief/opslagruimte € 50,- per m² v.v.o. per jaar exclusief servicekosten en BTW.
Het opgegeven metrage is indicatief. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

OPLEVERINGSNIVEAU SOUTERRAIN:
Het souterrain wordt opgeleverd in de huidige staat ‘as – is’ inclusief het mede aandeel en gezamenlijk gebruik van de representatieve hal op de begane grond. Als huurder heeft u tevens het mede- gebruik van de kantine/ conferentieruimte in het souterrain! Het souterrain beschikt verder ook over een eigen toiletgroep en is bereikbaar met een trap en tevens beriekbaar met de lift en beschikt over ruim voldoende hoogte en daglichtoetreding.

OPLEVERINGSNIVEAU 2e VERDIEPING:
De 2e verdieping wordt opgeleverd in de huidige staat ‘as – is’ inclusief het mede aandeel en gezamenlijk gebruik van de representatieve hal op de begane grond en lift van de begane grond naar de 2e verdieping. Als huurder heeft u tevens het mede- gebruik van de kantine/ conferentieruimte in het souterrain! De 2e verdieping betreft een eigen zelfstandige gehele kantoorverdieping van circa 220,7 m² v.v.o. met onder meer 5 kantoorunits en is verder o.a. voorzien van;

• Lift;
• Een eigen toiletgroep
• Een eigen pantry;
• Systeemglaswanden;
• Airco- units;
• Vloerbedekking.

Onderhoud, herstel en vervanging van het gehuurde is conform de algemene en eventuele bijzondere bepalingen.

LOCATIE:
Deze karakteristieke kantoorvilla ‘Villa Hilghestede’ is gelegen op één van de mooiste stukken van de Verlengde Hereweg. Op fietsafstand tussen het treinstation van Haren en het treinstation van het Europark en per auto uitstekend te bereiken nabij de op- en afrit van de A28 van zowel Haren als Groningen. Aan weerzijden van de lommerrijke weg zijn statige monumentale woonhuizen en kantoorpanden gevestigd.

BEREIKBAARHEID PER OPENBAAR VERVOER:
Er bevindt zich een bushalte nabij de villa. De villa is zeer strategisch gelegen en op fietsafstand tussen het treinstation van Haren en het treinstation van het Europark.

BEREIKBAARHEID PER AUTO:
De bereikbaarheid per auto is uitstekend. Het bevindt zich op circa 2 km afstand van de op/afrit A28. Tevens is het object uitstekend te bereiken vanaf de afrit A-28 bij Haren.

PARKEREN:
Er bevinden zich ruim voldoende parkeerplaatsen rondom het gebouw. Er zijn nog circa 20 eigen parkeerplaatsen te huur.

HUURPRIJS SOUTERRAIN OP BASIS VAN CIRCA € 125,- PER M² V.V.O.:
Huurprijs unit R-11 Souterrain circa 14,2 m² v.v.o. € 150,- per maand exclusief servicekosten en BTW.
Huurprijs diverse archief/opslag ruimten in het souterrain € 50,- per m² v.v.o. per jaar exclusief servicekosten en BTW.

HUURPRIJS 2e VERDIEPING OP BASIS VAN CIRCA € 140,- PER M² V.V.O.:
Huurprijs units R-2.01tm R-2.06 2e Verdieping (geheel) circa 220,7 m² v.v.o. € 2.575,- per maand exclusief servicekosten exclusief BTW.

Huur vrij van BTW is mogelijk! De huurprijs wordt dan vermeerderd met 5% opslag over de huur t.b.v. de BTW- compensatie. Over de servicekosten is altijd de wettelijke BTW verschuldigd.

HUURPRIJS PARKEERPLAATSEN:
€ 500,- per parkeerplaats per jaar te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN:
Het verrekenbaar voorschotbedrag servicekosten ten behoeve van de door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten bedraagt € 60,- per m² v.v.o. per jaar te vermeerderen met BTW. De servicekosten worden op voorschotbasis voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van werkelijk gemaakte kosten. Verhuurder behoudt zich het recht voor, genoemde leveringen en diensten en speciale voorzieningen uit te breiden of in te krimpen en het door huurder te betalen aandeel in de service kosten dienovereenkomstig te wijzigen.

LEVERINGEN EN DIENSTEN:
Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten (inclusief BTW) worden o.a. geleverd (voor zover aanwezig en van toepassing in het object):

• Gas, Water- en elektraverbruik, inclusief vastrecht, individueel en aandeel algemene ruimten;
• Gebruikersheffingen en Gemeentelijke belastingen etc.;
• Onderhoud, inspecties en periodieke controle van technische installaties;
• Alarm en alarmopvolging;
• Schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten en beglazing buitenzijde;
• Verzorging van afvoer van huisvuil, containerhuur e.d.;
• Onderhoud en schoonmaak buitenterrein, groenvoorziening en gladheidsbestrijding;
• Schoonmaak en onderhoud buitenzonwering;
• Assurantiepremie binnen- en buitenbeglazing;
• Centrale afvalverwijdering (huisvuil en oud papier), containerhuur e.d.;
• De betaling van lonen, beheerskosten, belastingen en sociale lasten van personeel dat (mede) ten behoeve van het gehuurde in dienst is van verhuurder;
• Overige leveringen en diensten voor zover van toepassing;
• Administratiekosten van 5% over de totale kosten van leveringen en diensten en speciale voorzieningen.

De servicekosten worden op voorschotbasis voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van verbruik werkelijke kosten. Verhuurder behoudt zich het recht voor, genoemde leveringen en diensten en speciale voorzieningen uit te breiden of in te krimpen en het door huurder te betalen aandeel in de service kosten dienovereenkomstig te wijzigen.

HUURTERMIJN:
Minimumhuur en vervolg huurtermijnen van telkens 3 (drie jaren).

WEDERZIJDSE OPZEGTERMIJN:
Een wederzijdse opzegtermijn van 12 (twaalf) maanden voor het einde van een huurperiode.

BETAALTERMIJN:
Huur en servicekosten dienen per maand of per kwartaal bij vooruitbetaling te worden voldaan, inclusief en de verschuldigde BTW over de huur en servicekosten.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden huurverplichting en servicekosten, te vermeerderen met BTW.

INDEXERING:
Jaarlijks voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum op basis van het CPI- alle bestedingen afgegeven door het CBS (2015=100).

HUUROVEREENKOMST:
Standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), welke gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aangevuld met van toepassing zijnde bijzondere bepalingen.

GEBRUIK EN BESTEMMING:
Huurder is zelf verantwoordelijk dat haar voorgenomen gebruik in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Meer informatie is hierover te verkrijgen bij de dienst Ro/EZ van de gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein 1 (Europapark). Tel: 050 – 367 81 11 en www.bestemmingsplannen.groningen.nl

Voor meer informatie of een bezichtiging neem graag contact met ons op. Wij geven u graag een rondleiding!

BOEKENRODE bedrijfsmakelaars & taxateurs
Dienstverleners in Bedrijfshuisvesting!
Vestigingen in: Groningen - Assen

Bezoekadres: “Schnitgerhuys” Ubbo Emmiussingel 19 te Groningen.
Tel: 050 – 76 76 690

Uw adviseurs in Kantoorhuisvesting:
Wouter Muller
Tom Rotensen

DISCLAIMER:
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op internetsites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook van deze inhoud, waaronder zowel tekst als foto’s, en/of commercieel gebruik is niet toegestaan. Aan de inhoud van deze en overige informatie alsmede eventuele bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleend. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze informatie is onder voorbehoud definitieve goedkeuring opdrachtgever/eigenaar.
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs € 140,- per m² per jaar Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Ja Servicekosten € 60,00 per m² per jaar Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1895 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 220 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 20 parkeerplaats(en) Prijs per overdekt parkeerpl. p/j € 500,- excl. BTW Diversen In units vanaf 14 m² Locatie Woonomgeving Locatie toelichting Deze karakteristieke kantoorvilla ‘Villa Hilghestede’ is gelegen op één van de mooiste stukken van de Verlengde Hereweg. Op fietsafstand tussen het treinstation van Haren en het treinstation van het Europark en per auto uitstekend te bereiken nabij de op- en afrit van de A28 van zowel Haren als Groningen. de bereikbaarheid per auto is uitstekend. Het bevindt zich op circa 2 km afstand van de op/afrit A28. Tevens is het object uitstekend te bereiken vanaf de afrit A-28 bij Haren. Er bevindt zich een bushalte nabij de villa. De villa is zeer strategisch gelegen en op fietsafstand tussen het treinstation van Haren en het treinstation van het Europark. Aantal lagen 2 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen uitstekend Onderhoud binnen toel. Zeer nette en hoogwaardige kantoorruimte! Onderhoud buiten uitstekend Onderhoud buiten toel. Gelegen in een parkachtige groene goed onderhouden omgeving Afstand tot snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m Afstand tot N.S. station op 1000 m tot 1500 m Afstand tot winkelvoorz. op 1000 m tot 1500 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
220 m²
In units vanaf
14 m²
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Verzamelgebouw
Kantine, vergaderruimte, sanitair, pantry/keuken
Meetcertificaat aanwezig
Ja
Turnkey
Ja

Plattegronden

Verlengde Hereweg 174 in Groningen 9722 AM Verlengde Hereweg 174 in Groningen 9722 AM

360° Foto's

Route van naar Verlengde Hereweg 174, 9722 AM Groningen
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.